Panellets de pastanaga

Ingredients (per a 4 persones, aproximadament):
- 4 pastanagues grans.
- Coco ratllat.
- Sucre.

Elaboració:
1 Bolliu les pastanagues fins que puguin aixafar-se amb la forquilla. Després escorreu-les i tritureu-les amb la batidora. Un cop tingueu fet el puré de pastanaga aneu afegint sucre i tanstant-lo fins que ja el trobeu prou dolç.
2 Incorporeu el coco ratllat i aneu remenant la pasta fins que quedi ben lligada per tal de fer les boletes ( si poseu la pasta en un bol prou fondo, poden anar-ho remenant els nens).
3 Feu boletes amb la pasta (aquest pas el poden fer perfectament fins els nens més petits) i quan ja les tingueu totes, arrebosseu-les amb més coco ratllat i poseu-les a dins d'unes càpsules de fer trufes.

Consells:
- La pasta també es pot fer amb boniato bollit.
- Per arrebossar els panelles també podeu utilitzar pinyons (tingueu en compte l'edat dels nens) o ametlles picades.

  • Aquesta recepta és perfecta per elaborar-la a l'escola, ja que podeu portar el puré de pastanaga fet de casa i només caldrà lligar la pasta i fer les boletes cosa que es pot fer perfectament a la classe.

Piruletes de xocolata amb fruits secs

Aquest és el meu àlbum Picasa.

Vídeo youtube de galetes de tres xocolates.



Les receptes amb galetes són ideals per fer-les amb els nens, ja que la massa és senzilla d'el·laborar i per a ells és molt divertit donar-los la forma, ja sigui amb les mans, com en aquest vídeo, o amb un tallapastes. Més endavant ja us aniré posant més receptes de diferents tipus de galetes.

PODCAST

MADALENES DE XOCOLATA AMB TERANYINA

Ingredients ( 12 unitats):
1 iogurt       3 ous        240g de farina
200g de sucre             80ml d'oli d'oliva suau
1 sobre de llevat          125g de xocolata fondant
en pols
1 cullerada de pell de taronja ratllada

per cobrir-les:
100g de mantega
110g de formatge fresc per fregar
140g de sucre glass
150g de xocolata fondant
colorant alimentari

Elaboració:
1 Bateu els ous amb el sucre i afegiu-hi el iogurt, l'oli i la farina tamitzada amb el llevat. Incorporeu la xocolata fosa i la pell de taronja ratllada. aneu posant la massa en càpsules arrissades per a madalenes.
2 Fornegeu les madalenes a 160ºC uns 20 minuts ( aneu controlant-les perquè si es fan rosses abans de fer els 20 minuts, ja les podeu treure.). Mentre es couen les madalenes, aneu preparant la cobertura batent 50g de mantega reblanida amb el sucre i afegint-hi el formatge. Heu de seguir batent-ho tot fins aconseguir una crema ben lligada. Llavors ja podeu incorporar-hi colorant alimentari de color groc.
3 Cobriu les madalenes quan estiguin fredes amb la crema groga. Foneu al microones o al bany maria la xocolata amb la resta de matega i poseu-ho en una mànega pastissera per poder fer el dibuix de la teranyina.

Ja tinc fet el StoryBird.

Hola nois, aquí us deixo el meu StoryBird. Espero que us agradi.

Clàudia al país dels Monstres

Benvinguda

La cuina, una habitació més de la casa. Això pensem moltes vegades, però la veritat és que per a mi és molt més. Una cuina és el motor de la casa, el lloc on fas el menjar, on el menges, on parles de les teves coses amb la familia, on pots prendre decisions importants i a més, t'obre tot un món de possibilitats per aprendre i experimentar. I qui són els que estan més disposats a aprendre? els nostres nens, ells no tenen mai prou. Per això he volgut crear aquest espai per proposar un aprenetatge dinàmic i divertit i que a més, ens pot ajudar a ensenyar-los hàbits tan importants com la bona alimentació i la col·laboració en les tasques de casa.